Ga direct naar hoofdcontent

Welkom bij het VvE Energieloket Nijmegen

Het startpunt voor verduurzaming van uw woning. Lees meer over duurzame maatregelen of schrijf u in voor een lokale actie.

Logo Gemeente Nijmegen

Bent u lid van een Vereniging van Eigenaars (VvE) in Nijmegen? Wilt u uw VvE verduurzamen? Het Energieloket VvE Nijmegen biedt hulp aan VvE’s en VvE-leden bij het verduurzamen van hun VvE. U vindt hier energiebesparende maatregelen voor VvE's, een handig stappenplan en informatie over besluitvorming, landelijke en lokale subsidies, financieringsmogelijkheden en meer. Ook vindt u hier een overzicht van uitvoerende partijen. Het Energieloket voor VvE's wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Nijmegen. 

In Nijmegen gaan we in de toekomst onze huizen verwarmen en koken zonder aardgas. Volgens plan uiterlijk in 2045. Meer informatie over het aardgasvrij maken van uw woning vindt u op www.nijmegen.nl/aardgasvrij

Duurzame aanpassingen aan de schil van de woning kunnen energiebesparing opleveren. Denk bijvoorbeeld aan de fundering, gevel en het dak. Dat is bijna altijd iets waarover de VvE beslist. Leden besluiten samen over investeringen en dat kan een hele uitdaging zijn. Om tot een gezamenlijk besluit te komen, is goede informatie over financiële regelingen, gevolgen, betrouwbare uitvoerende partijen én kennis van elkaars motivatie en bezwaren erg belangrijk. Het VvE Energieloket helpt u graag met: 

Adviseur Duurzaam Wonen

Heeft u de informatie op deze website bekeken? Uw algemene vragen zijn beantwoord door Regionaal Energieloket? Advies op maat voor VvE's is aanvullend beschikbaar van de adviseur Duurzaam Wonen van de gemeente.

Maak een afspraak via www.nijmegen.nl/adviesgesprek of kijk wanneer de adviseur in uw wijk spreekuur houdt (afhankelijk van en volgens de op dat moment geldende coronaregels). 

Na-isoleren met zorg voor de natuur

Heeft u plannen om te gaan isoleren? Mooi! Daarmee bespaart u energie en helpt u mee Nijmegen duurzamer te maken. Toch kan isoleren ook nadelige gevolgen hebben: voor dieren. Door te isoleren – denk aan spouwmuur- en dakisolatie – kunt u ongewild nuttige dieren wegjagen of doden. Dat is tegen de wet als het gaat om wettelijk beschermde dieren, zoals vleermuizen en huismussen. Als u de leefomgeving van deze dieren aanpast, heeft u als woningeigenaar een zorgplicht. Lees meer over na-isoleren en 5 tips voor natuurzorg.

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of geef ons een belletje. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


Angela, Klantenservice