Ga direct naar hoofdcontent

Financiën van de VvE

Alle financiële mogelijkheden op een rijtje

Op deze pagina leest u hoe Verenigingen van Eigenaren (VvE's) financiële mogelijkheden ontdekken, effectieve financiële plannen maken en financiering aanvragen voor verduurzaming.

Leer hoe u subsidies kunt benutten om energiebesparende maatregelen te financieren, ontdek essentiële stappen om budgetten te beheren en financiële risico's te verminderen, en krijg inzicht in het proces van financieringsaanvragen. Zo bouwt u aan een groenere toekomst en een financieel gezonde VvE.

Subsidies voor VvE's

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden waar u als VvE gebruik van kunt maken. U leest hier de belangrijkste landelijke mogelijkheden. 

Lening bij het Warmtefonds 

Bij het warmtefonds kunnen VvE’s een lening afsluiten voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Er gelden verschillende regels voor VvE’s van 2 tot 8 appartementsrechten en vanaf 8 appartementsrechten. U kunt via de website van het warmtefonds een quickscan laten uitvoeren om er achter te komen of u gebruik kunt maken van de lening.

Subsidie voor Verduurzamingsmaatregelen voor VvE’s (SVVE) via de RvO

Via deze subsidieregeling van de RvO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) kunt u subsidie aanvragen voor energieadvies, verduurzamingsmaatregelen en oplaadpuntenadvies.

Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) voor VvE’s via het RvO

Via de subsidieregeling coöperatieve energieopwekking kunt u als VvE subsidie krijgen voor het opwekken van energie.

Kijk voor de meest actuele informatie op de subsidiepagina.

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice