Ga direct naar hoofdcontent

Vergunning aanvragen

Vergunningsplicht of meldingsplicht

Voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen is in bepaalde gevallen een vergunning nodig. In stap 3 onderzocht u of de VvE een vergunningplicht, meldingsplicht of geen van beide heeft. U leest hier wat u kunt doen als u een vergunningsplicht of meldingsplicht heeft. 

Aanvragen vergunning of melding via het omgevingsloket

U vraagt een vergunning aan of doet een melding bij het omgevingsloket. Volg hiervoor het stappenplan van het omgevingsloket. Het omgevingsloket behandeld vervolgens uw aanvraag of melding. U heeft bevestiging nodig voordat u de maatregelen laat uitvoeren. 

Behandeltermijn: 8 weken tot 6 maanden

Het omgevingsloket behandeld sommige aanvragen en meldingen in een paar weken en andere in een paar maanden. Hoe moeilijker de aanvraag, hoe langer het duurt. Makkelijke aanvragen en meldingen duren vaak maximaal 8 weken. Moeilijke aanvragen duren  maximaal 6 maanden. Hou hier rekening mee in de planning en geef pas groen licht aan een uitvoerende partij als u de bevestiging heeft ontvangen. 

Aanvragen

Ga naar het omgevingsloket voor het aanvragen van een vergunning of indienen van een melding. In stap 3: plannen maken gaat u bekijken of u korting kunt krijgen op leges (kosten voor vergunningaanvraag). Vergeet dit niet bij de aanvraag in te dienen.

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice