Ga direct naar hoofdcontent

Welkom bij het VvE Energieloket Zutphen

Het startpunt voor verduurzaming van uw woning. Kom erachter welke maatregel slim is voor uw woning, regel de financiering, vind een vakspecialist of bekijk welke acties er bij u in de buurt zijn.

Het VvE energieloket helpt Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en leden van een VvE bij het verduurzamen van hun woningen of appartementen. 

U vindt hier interessante energiebesparende maatregelen voor VvE’s, een handig stappenplan en informatie over subsidies, financieringsmogelijkheden en belangrijke thema’s zoals besluitvorming. Ook is er een vakspecialistenpagina waar u terecht kunt voor uitvoerende partijen. Het Energieloket voor VvE’s wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zutphen.

In sommige gevallen is een vergunning nodig

Voor het verduurzamen van monumenten of panden gelegen binnen beschermde stads- of dorpsgezichten heeft u een Omgevingsvergunning nodig. Wij adviseren u om hierover eerst het overleg te voeren met de monumentenadviseurs van de gemeente Zutphen. Dit kan eerst nadat u via omgevingsloket@zutphen.nl een verzoek om vooradvies heeft ingediend. Informatie hierover vindt u op Vooradvies omgevingsvergunning | Gemeente Zutphen.

Ik woon in een VvE, hoe kan ik verduurzamen?

Als eigenaar van een woning in een gedeeld pand, kunt u op twee manieren energie besparen: in uw eigen huis, maar ook in de gemeenschappelijke ruimten.

Heeft u een vraag voor ons?

Stuur ons gerust een e-mail of pak de telefoon. Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.


3 dames van de klantenservice met telefoon, laptop en headset
Team Klantenservice